Een terug- en vooruitblik in Corona tijd

Gemaakt op zaterdag 16 mei 2020 Geschreven door Beheer
En toen was daar eens het Corona virus. Halverwege maart kwam het bericht dat we van de één op de andere dag niet meer mochten voetballen. Eind maart kwam vervolgens ook nog het bericht dat de competities dit seizoen niet meer hervat zullen worden en dat het seizoen dus als niet gespeeld wordt beschouwd. Voor de ene club een dramatische beslissing en voor de andere club misschien een “geluk” bij een ongeluk. Ik denk dat wij tot de laatste clubs behoren gezien de positie van ons eerste elftal op de ranglijst op dat moment. Aan de andere kant waren er ook teams bezig met een fantastisch seizoen wat nu niet uitgespeeld kan worden, en waardoor ze nooit zullen weten waar ze uiteindelijk geëindigd zouden zijn. Daarnaast had Woudsend\De Wâlde JO13 zich geplaatst voor de finale van het NK talententeams op 30 mei in Brunssum (Limburg). Helaas kan dit ook niet door gaan. Zo zijn er dus winnaars maar uiteindelijk meer verliezers.

Het is zo ontzettend vreemd om te ervaren dat alles wat met voetbal te maken heeft, en voor een ieder als vanzelfsprekend is, er in één keer niet meer is. Denk aan; een potje voetbal kijken, de humor in de kleedkamer, het kopje koffie of biertje in de kantine, de gezelligheid langs de lijn. We hebben er nooit bij stil gestaan dat dit tijdelijk onmogelijk zou kunnen zijn. Des te meer moeten we er dus van genieten, en het waarderen, wanneer het straks weer mogelijk is.
We zijn ondertussen negen weken verder. Ik hoop dat het allemaal goed met jullie gaat en dat jullie gezond zijn en deze tijd goed zijn doorgekomen. En inmiddels naar de kapper zijn geweest! Het is denk ik voor een ieder van ons een hele vreemde periode gezien de situatie rondom je werk en misschien privé. Ik hoop dat we met z’n allen deze periode goed door komen en zo weinig mogelijk ongemakken en nadelen ervaren.

Als bestuur hebben we de afgelopen periode niet stil gezeten en direct ingespeeld op de gevolgen van het Corona virus. We hebben eerst gekeken welke maatregelen we moesten nemen op het financiële gebied. Door het Corona virus hadden we op eens geen inkomsten meer vanuit de kantine terwijl we wel door lopende kosten hadden. Daarom hebben we actie ondernomen om zoveel mogelijk kosten te besparen denk hierbij onder andere aan vergoedingen voor een aantal vrijwilligers. Gelukkig wilde iedereen hieraan mee werken in het belang van de club. Fantastisch natuurlijk. Daarnaast hebben we financiële steun, welke door de regering beschikbaar is gesteld, aangevraagd en inmiddels ontvangen. Hier zijn we heel blij mee. En daarnaast bleken ook onze sponsors aan hun verplichtingen te voldoen. En dat in deze moeilijk tijd waarin ze zich met hun bedrijf momenteel bevinden! Heel veel dank hiervoor. Dan blijkt toch maar weer hoe een ieder verbonden is met onze mooie club.

Eind april kwam eerst het mooie bericht dat de jeugd weer mocht gaan trainen en vervolgens kwam vorige week het bericht dat de senioren ook weer mogen trainen. Allemaal volgens het protocol van het RIVM en de KNVB. Inmiddels hebben onze jeugdteams al weer meerdere keren getraind en hebben de A- en B-selectie afgelopen donderdag hun eerste training afgewerkt. Voor ons damesteam staat op 20 mei de eerste training weer gepland. Het is mooi om te zien dat er weer activiteiten zijn op Wâldstreffen. Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.
Er komt weer een einde aan deze tijd en daarom zijn we als bestuur al weer bezig met de toekomst van de club en dan met name met volgend seizoen. Het jeugdbestuur is bezig met de teamindeling bij de jeugd en ook de TC is bezig met de selecties en staf voor volgend seizoen. Een enorme opsteker voor de hele club is dat Hette Pieter Wink besloten heeft om volgend seizoen weer bij ons te komen voetballen! Daarnaast komt ook Feike Leenstra over van Balk 2. Beide mannen zijn een hele welkome aanvulling van onze smalle selecties. Het is ook goed om te noemen dat we bij de senioren de staf voor volgend seizoen nagenoeg rond hebben. We zoeken op dit moment nog een leider voor de dames. Is dit iets voor jou? Meld het dan bij ons. Dat zou heel mooi zijn.

Ook voor de langere termijn zijn we bezig om een aantal zaken te realiseren. Zo zal waarschijnlijk voor de zomer nog de nieuwe LED-verlichting geplaatst worden op het trainingsveld. Daarbij worden ook de twee oude lichtmasten gerepareerd en thermisch verzonken. Dit zal uitgevoerd worden door Staalbouw De Jong. Dit is nodig omdat ze afgekeurd zijn door het bedrijf dat het onderhoud pleegt, tevens de leverancier van de nieuwe LED-verlichting. Voor de investering in de LED-verlichting hebben we al subsidie ontvangen waardoor de kosten grotendeels gedekt zijn. Daarnaast willen we graag de twee koelkasten onder de achterkant van de bar vervangen door drie tweedehands horeca koelkasten. Eén van deze koelkasten is al geruime tijd kapot en de andere is eigenlijk te klein. Hierdoor hebben we straks voldoende koelcapaciteit in de kantine. Wanneer onze Activiteitencommissie nu iets in de kantine organiseert dient er altijd extra koelcapaciteit geregeld te worden. Dat is dan straks niet meer nodig. Tevens willen we de oude vriezer graag vervangen. Dit is een stroomvreter en is aan vervanging toe. We moeten echter, gezien de ontwikkelingen in verband met Corona, wel verstandig met ons geld om gaan. We kunnen dit maar één keer uitgeven. Het is tenslotte nog helemaal niet zeker of we in het kalenderjaar 2020 nog kunnen voetballen. Dat maakt ons dus ook voorzichtig. We gaan de komende week hier een besluit over nemen.
 
We hadden gehoopt om op 13 juni onze slotdag als nog te kunnen organiseren. Echter na de berichtgeving van vorige week is duidelijk geworden dat dit niet meer gaat lukken. Helaas zullen we de meesten van jullie hierdoor waarschijnlijk niet meer ontmoeten en kunnen we het seizoen niet op onze traditionele manier afsluiten. Heel erg jammer. Maar ja zo zijn er de afgelopen tijd heel veel activiteiten niet door gegaan en dat moeten we maar accepteren. Belangrijk is dat we met z’n allen gezond blijven en nog een aantal weken op een verantwoorde manier kunnen trainen.
 
Heel veel plezier hiermee en blijf gezond!
 
Namens het bestuur,
 
Fimme Jan

Copyright Voetbalvereniging de Walde - 2014.
Download Joomla Templates