Paaseiactie v.v. de Wâlde en ‘Playing together is fun’ in de sport (voetbal)wereld!

Gemaakt op vrijdag 17 maart 2017 Geschreven door Fimme Jan van der Wal
Vrijdag 7 april vanaf 18:00 gaan de jeugdteams weer op pad voor de jaarlijkse paaseiactie. U kunt ze dus weer bij u aan de deur verwachten. Een deel van de opbrengst gaat dit jaar een speciaal doel. Welk doel dit is wordt hieronder uitgelegd door de familie Velthof uit Hemelum.
 
Afgelopen half jaar hebben wij met ons gezin mogen wonen, werken en leven in Port Alfred in Zuid Afrika. Dit was voor ons een geweldige periode. We hebben genoten van alle ervaringen die wij daar hebben op gedaan. Wel missen we, nu we terug zijn in Hemelum, af en toe het mooie weer, de prachtige omgeving en de zee met het mooie strand die zo vlakbij waren.
Zuid Afrika is een enorm groot land en de problemen zijn daar vele malen groter dan die wij hier in Friesland, Nederland ervaren. Opvallend is dat de mensen in Zuid Afrika over het algemeen blij zijn en genieten van kleine dingen. Tijdens ons verblijf in Port Alfred hebben wij diverse projecten ondersteund. We hebben er aan meegewerkt om de kansen en mogelijkheden van kinderen en volwassenen te benutten en te vergroten. Zo ook het Ingobo project, waarbij kinderen elke dag na schooltijd werden opgevangen om hen een prettig en veilig gevoel te geven. Deze kinderen tussen de 4 en 16 jaar hebben het thuis niet best en krijgen op deze manier de aandacht die elk kind verdient.
Door met deze jongens en meisjes te lezen, muziek te maken, te praten, maar ook te sporten helpt Ingobo deze kinderen om gebruik te maken van de talenten die ze hebben en ze te ontwikkelen. Net zoals bij v.v. de Wâlde mogen ze graag voetballen. Dit gebeurt dan met een ‘lekke’ bal en wat autobanden als goal. Tieme en Hidde zijn vaak mee geweest en vonden het leuk om met deze kinderen te voetballen. Het gaf ook een bepaalde verbinding. Reden dat wij het plan hebben opgevat om Ingobo te helpen. Wat zou het mooi zijn dat deze kinderen echte goals zouden hebben en een echte voetbal, waar ze net zoals op Sportpark Waldstreffen heerlijk mee kunnen voetballen!
Met de komende paasactie, die v.v. de Wâlde gaat organiseren, proberen onze jeugdleden paaseitjes te verkopen in Elahuizen, Oudega en Hemelum. Natuurlijk kunnen opa’s en oma’s en andere bekenden ook mee doen met deze actie. Een groot gedeelte van de opbrengst van deze actie zal een bijdrage zijn voor echte doeltjes en materiaal voor het voetballen. Hierdoor kunnen de jongens en meisjes van Ingobo net zo veel plezier en lol gaan beleven aan het voetballen als wij dat doen bij v.v. de Wâlde in Oudega.
Met de actie ‘Playing together is fun’ willen wij proberen dat de kinderen in Port Alfred, maar ook hier bij onze club v.v. de Wâlde, kunnen genieten van het simpele spelletje voetbal.
Blij, enthousiast en vooral dankbaar zullen de jeugd voetballers van de vv. de Wâlde en de jongens en meisjes in de township bij Ingobo in Port Alfred, Zuid Afrika zijn als u paaseitjes de komende weken paaseitjes van De Walde koopt. Klik hier voor een fotoimpressie!
 
Groeten Erik en Erna Velthof

Copyright Voetbalvereniging de Walde - 2014.
Download Joomla Templates